Autor: 021.rs

Novi Sad
03.02.2021.
10:07 > 15:08
Šezdesetsedmogodišnji B. K. uhapšen je zbog sumnje da je u utorak uveče, u Temerinu, usmrtio svoju suprugu.
  • Tja

    04.02.2021 07:52
    @MS

    Postoje razna savetovališta, možeš otići lično psihologu, možeš pokušati neku grupnu posetu bračnom savetovalištu, a ako misliš da je to sve glupo, uvek možeš otići kod advokata i izaći iz braka. Ako je samo veza, ne vidim problem. Ili je vama logičnije da se mučite i zvocate jedno drugom dok neko nekog ne ubije? Ne razumem zašto ovo uopšte objašnjavam, nemoguće da neko normalan ne može to da shvati.
  • Ja

    04.02.2021 00:32
    Imajte u vidu da zivimo i dalje u kulturi gde je najcesce muskarac nosilac stanarskog prava. Da zivimo u bogatijoj zemlji ne bi bio problem iseliti se i pronaci drugi stan. Drugo, maltetirane zene obicno dozive neke godine kad ih sigurno niko nece zaposliti. Sigurna kuca, policija i tuzilastvo nece obezbediti ni posao ni smestaj. Trebalo bi promeniti zakon vezan za imovinu bracnih partnera. Zasto da zena bezi, a muskarac da ostaje u svom komforu. Takodje, trebalo bi da drzava oslobodi poslodavca placanja poreza ukoliko zaposli zenu sa posttraumatskim sindromom koji sasvim sigurno ima svaka zlostavljana zena. Mi cemo i dalje zaliti za bespotrebno izgubljenim zivotima i komentarisati, predlagati, a susedne zemlje i ostali svet ce nas ismevati...
  • darko

    03.02.2021 21:57
    Pozdrav iz temerina sam i da kazem par reci.Naime prijateljica je prijavljivala mupu u temerinu naslnika da je pijan tukao ali on ima veze u policiji i zena je morala da pobegne u sigurnu kucu jer su njeni daleko,toliko o zastiti zena i nasem sistemu
  • Neko

    03.02.2021 15:49
    Na zalost u Srbiji vec vekovima vazi pravilo "Sto me vise tuce, svega vise volim"
    Neznog normanog muskarca ni jedna nece, to su njanje za njih, pogotovo po njihovom to karakterise nas Vojvodjane Lale...
    Tako da ne bi generalizovao da muskarci ne valjaju...i da se sve vrti zbog muskaraca...puno zasluga u takvim situacijama ima zena, samo sto je muskarca sramota da prica o tome da ga zena maltretira, naravno ne batinama...
  • @MS

    03.02.2021 15:17
    "A na koji broj moze da se prijavi psihicko maltretiranje muskaraca od strane zena koje doprinosi ovakvom ishodu situacije? Jel postoji savetovaliste za muskarce, sigurna kuca za muskarce...bilo sta gde muskarac moze da dobije pomoc bilo koje vrste?"

    Sigurno neces naci pomoc na ovom forumu.
    Odes kod psihologa ili pozoves policiju bato.
    Samo zapamti da nemas pravo da nekoga bijes a kamo li ubijes.
    Ti bukvalno opravdavas ubistvo insinuirajuci da je muskarac trpeo nekakvu mentalnu torturu
    te je prsao i ubio zenu. Ma nemoj.
  • Vasa

    03.02.2021 14:26
    Novosadski centar za socijalni rad ne radi na teritoriji Temerina. Tamo postoji csr zadužen za tu teritoriju. Procena rizika može da se radi ukoliko je nasilje prethodno prijavljeno. Radi ga koordinaciono telo sastavljeno od tužilaštva, policije i csr. Sve ove institucije rade po važećem zakonu. Kad se zakon promeni radiće se po tom zakonu.
  • Lila

    03.02.2021 13:43
    Nijedan muškarac sebi ne sme da da za pravo da fizički napadne ženu, ili uzvrati kao odgovor na "psihičko maltretiranje, kao što reče neko u komentaru, od strane žene(što je najčešće iskazivanje nezadovoljstva zbog neispunjavanja očekivanja, što je sasvim normalna reakcija, a neretko su i normalna očekivanja). Jednostavno, nema izgovora. A nasilja u porodici ima daleko više nego što može da se i pred postavi, već odavno ne postoji negovanje ljubavi i poštovanja prema drugom čoveku, razumevanja potreba i stavova drugih. Neguje se sebičluk, egoizam,kod oba pola. I, onda, ko ne ume sobom da vlada dođe u razne nevolje, pa i sa tragičnim ishodom.
  • Stanoje

    03.02.2021 12:52
    @Kaćanin03.02.2021

    Potpuno se slažem sa tobom.
  • Istina

    03.02.2021 12:34
    Pitanje
    Da li je novosadski centar za socijalni rad radio procenu nasilja? Liči da su pojedinci iz te ustanove.
  • MS

    03.02.2021 12:30
    A na koji broj moze da se prijavi psihicko maltretiranje muskaraca od strane zena koje doprinosi ovakvom ishodu situacije? Jel postoji savetovaliste za muskarce, sigurna kuca za muskarce...bilo sta gde muskarac moze da dobije pomoc bilo koje vrste?
  • Kokakole

    03.02.2021 11:27
    U ovom trenutku odgovorni iz državnog vrha uvežbavaju, tačnije obnavljaju gradivo u pravljenju začuđene face i pitanja otkud ovo kod nas? Mi normalna zemlja, pobogu.
  • ///

    03.02.2021 11:03
    @Sanja
    Ima medju siledžijama mnogo fakultetski obrazovanih ljudi na visokim funkcijama a da nikada nisu pili ni koristili droge, jednostavno budale i idijoti.
  • Gargamel

    03.02.2021 11:00
    Za nasilje u porodici kazna da bude minimum 40 godina!!!
  • Mlena

    03.02.2021 10:36
    najveći broj prijava je protiv vojnika i policajaca mislite o tome
  • Kaćanin

    03.02.2021 10:33
    Problem je u nama kao narodu. Verujem da svako od nas poznaje nekoga iz familije ili od prijatelja a da na neki način zlostavlja svoju suprugu. A svi ćutimo kao p...ice.
  • Sanja

    03.02.2021 10:23
    Pomozite i njima
    Mahom su to alkoholicari. Uglavnom pod dejstvom alkohola i ko zna kakvih tableta uzimaju i tuku zene, decu...
    Tim ljudima je potrebna kako fizicka (odvikavanje) tako i psihicka pomoc. Sta vredi da prijavljujete nasilje kad isti taj muskarac (mada ima i zena) ce se samo vratiti kuci posle nekog vremena i nastaviti jovo nanovo.... zasto nemamo institucije koje ce primorati zavisnike da odrade neki program i da se vrate u drustvo postepeno?
    Ja sam prva prijavljivala brata 5 puta polici. Policija dodje, odvede ga u pritvor, tamo se otrezni i onda ga puste. On se naravno vrati u porodicnu kucu i opet sve ispocetka.
    Pitaju vas da li se osecate ugrozeno i da li treba da vas smestimo u sigurnu kucu. To je super kao prva pomoc, ali ti problem ne prestaje. Vi i dalje imate nasilnika koji je u vasoj kuci. Sve mere zabrane prilaska nista ne znace kad ga opet samo puste....
    Sve u svemu treba resavati problem zavisnosti (alkohol, droga itd... ) ne samo kad se zavisnik prijavi nego i pod silom zakona... i to 100 puta ako treba...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna